Skocz do zawartości

Problem z łączeniem komputera do internetu

• Nie możesz odpowiedzieć
2 replies to this topic

#1 areka9

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 Postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 13:19

Witam,

Mam problem z E7 (wcześniej pojawiało się to tez w N8, ale rzadko): gdy przez Ovi Suita i E7 chcę się połączyć komputerem z internetem, dostaję komunikat, że połączenie się nie powiodło, bo modem jest używany przez inną aplikację albo jest źle zainstalowany.. Żadna aplikacja w telefonie nie jest otwarta. Przez telefon mogę spokojnie łączyć się z internetem. Restart telefonu nie pomaga.
Tak w ogóle, to przed zestawieniem połączenia Ovi wymaga wskazania operatora komórkowego?? Po co? Poza tym nie ma tam na liście Play (mam właśnie Play). Podaję jedyną wymaganą przez Play danę, czyli nazwę punktu dostępu.

Będę wdzięczny za pomoc.

Arek

#2 magdalena

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:15

Wyświetl postUżytkownik areka9 dnia 02 czerwiec 2011 - 13:19 napisał

Witam,

Mam problem z E7 (wcześniej pojawiało się to tez w N8, ale rzadko): gdy przez Ovi Suita i E7 chcę się połączyć komputerem z internetem, dostaję komunikat, że połączenie się nie powiodło, bo modem jest używany przez inną aplikację albo jest źle zainstalowany.. Żadna aplikacja w telefonie nie jest otwarta. Przez telefon mogę spokojnie łączyć się z internetem. Restart telefonu nie pomaga.
Tak w ogóle, to przed zestawieniem połączenia Ovi wymaga wskazania operatora komórkowego?? Po co? Poza tym nie ma tam na liście Play (mam właśnie Play). Podaję jedyną wymaganą przez Play danę, czyli nazwę punktu dostępu.

Będę wdzięczny za pomoc.

Arek

#3 magdalena

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:20

nie łącz sie przez Ovi zainstaluj Nokia E7 w kompie jako modem i na monitorze w prawym dolnym rogu masz ikonke monitorków , prawa myszka kliknij i wybierz połącz z siecia wybierz modem E7

ovi nie jest ci potrzebne , ale oczywiście musisz mieć podłaczony do laptopa telefon najlepiej USB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych