Polskie:
Film z konferencji prezentującej telefon [PL] - http://www.nokiaforu...entujaca-e7-pl/
Pierwsze wrażenia - http://nokiablog.pl/...erwsze-wrazenia
Angielskie:
Test [POLECAM] - http://www.slashgear...eview-10132512/
Test [POLECAM] - http://www.allabouts...rview_and_f.php
Test - http://reviews.cnet....5/user-reviews/
Test - http://www.techradar...7-review-716373
Test - http://www.knowyourm..._e7_review.html
Pierwsze wrażenia - http://www.engadget....first-hands-on/
Proszę o podsyłanie nowych linków z testami.
Nokia E7 testy i recenzje
Started by PIRAT, 23 lut 2011 19:27
8 replies to this topic
Napisano 23 luty 2011 - 19:27
Napisano 02 wrzesień 2011 - 21:22
mam E7 od kilku miesięcy. w pierwszym miesiacu zepsuł sie ekran dotykowy, a ja myslałam, że to syndrom zimnego palca
Telefon dzwoni, a ja - przygryzałam palec, dotykałam do goracego kubka kawy , tarłam o spodnie i kończyło się zawsze tak samo , że nie dało sie odebrać i musiałam oddzwaniać ....NAPRAWILI ale historia powtórzyła sie po kilku dniach , ale to nie koniec po podczas naprawy został wyłaczony, a moze zniszczony system nagłosnienia - mnie słyszano , ale ja NIE
wiec znowu do naprawy.
następnie będąc na wyjeżdzie ZAWIESIŁ SIE w kazdym innym telefonie wyjmuje sie baterię i resetuje - TU sie nie da i teraz właśnie przed chwila podczas rozmowy się zawiesił, juz sie nie da wyłączyć , nic nie reaguje , nic nie działa
Musze czekać aż bateria sie wyczerpie , a baterię ten model ma dobre
Tak wiec przez następny dzień mam telefon OUT OF ORDER jest to mocno kłopotliwe i upierdliwe . byłam zakochana w tym modelu do dzisiaj . PÓŁ ROKU 3 naprawy w serwisie , 2x zawieszony w przestrzeni w oczekiwaniu na rozładowanie baterii
brak telefonu, brak kontaktu ze swiatem
POSIADAJAC TEN MODEL trzeba zawsze mieć drugi telefon aby przełozyć kartę i żyć dalej
NOKIA E7 to ciagłe ryzyko braku kontaktu
a co do Łaczenia z netem to nikia PC było doskonałe (e 9500) teraz OVI to koszmar .
teraz jestem w domu i mam inne telefony , ale co by było na wyjeżdzie , byłabym głucha i ślepa do wyładowania sie baterii
Ja mam takie motto
nie rób czegoś lepiej , co mozna zrobić dobrze
i w tym przypadku to sie sprawdza w 100% Ja jestem nie zadowolona , bo zawieszenie sie telefonu na 10godzin to w moim przypadku ryzyko wielkich strat
Telefon dzwoni, a ja - przygryzałam palec, dotykałam do goracego kubka kawy , tarłam o spodnie i kończyło się zawsze tak samo , że nie dało sie odebrać i musiałam oddzwaniać ....NAPRAWILI ale historia powtórzyła sie po kilku dniach , ale to nie koniec po podczas naprawy został wyłaczony, a moze zniszczony system nagłosnienia - mnie słyszano , ale ja NIE
wiec znowu do naprawy.
następnie będąc na wyjeżdzie ZAWIESIŁ SIE w kazdym innym telefonie wyjmuje sie baterię i resetuje - TU sie nie da i teraz właśnie przed chwila podczas rozmowy się zawiesił, juz sie nie da wyłączyć , nic nie reaguje , nic nie działa
Musze czekać aż bateria sie wyczerpie , a baterię ten model ma dobre
Tak wiec przez następny dzień mam telefon OUT OF ORDER jest to mocno kłopotliwe i upierdliwe . byłam zakochana w tym modelu do dzisiaj . PÓŁ ROKU 3 naprawy w serwisie , 2x zawieszony w przestrzeni w oczekiwaniu na rozładowanie baterii
brak telefonu, brak kontaktu ze swiatem
POSIADAJAC TEN MODEL trzeba zawsze mieć drugi telefon aby przełozyć kartę i żyć dalej
NOKIA E7 to ciagłe ryzyko braku kontaktu
a co do Łaczenia z netem to nikia PC było doskonałe (e 9500) teraz OVI to koszmar .
teraz jestem w domu i mam inne telefony , ale co by było na wyjeżdzie , byłabym głucha i ślepa do wyładowania sie baterii
Ja mam takie motto
nie rób czegoś lepiej , co mozna zrobić dobrze
i w tym przypadku to sie sprawdza w 100% Ja jestem nie zadowolona , bo zawieszenie sie telefonu na 10godzin to w moim przypadku ryzyko wielkich strat
Napisano 03 wrzesień 2011 - 22:34
bateria sie wyczerpała i mam telefon z powrotem , ciekawe na jak długo?
Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:07
następna sprawa , to co było dobre zmieniono w nowym oprogramowaniu na najwieksza głupotę
po zakonczonej rozmowie była wielka czerwona ikona ze skreslona słuchawka , nawet wielki kciuk sie miescił aby szybko zakońzyć połączenie , teraz podczas rozmowy włącza sie menu z maleńka czerwona słuchawka w górnym prawym rogu
trzymajac jedna ręka telefon kciuk nie siega do tej maleńkiej słuchaweczki 4x4mmm i nie da sie szybko zakonczyć rozmowy
brak słów .
po co było zmieniać coś co było bardzo dobre na taka głupotę.
widać, że informatyk piszacy oprogramowania do E7 używa zupełnie innego modelu telefonu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem tego pewna
ps. co do porady technicznej, ze jak zawiesi sie telefon z wbudowana baterią to trzeba włacznik wcisnąć na 8 sek. jest do bani , wciskaj sobie i 8min. i tak to nie działa
po zakonczonej rozmowie była wielka czerwona ikona ze skreslona słuchawka , nawet wielki kciuk sie miescił aby szybko zakońzyć połączenie , teraz podczas rozmowy włącza sie menu z maleńka czerwona słuchawka w górnym prawym rogu
trzymajac jedna ręka telefon kciuk nie siega do tej maleńkiej słuchaweczki 4x4mmm i nie da sie szybko zakonczyć rozmowy
brak słów .
po co było zmieniać coś co było bardzo dobre na taka głupotę.
widać, że informatyk piszacy oprogramowania do E7 używa zupełnie innego modelu telefonu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem tego pewna
ps. co do porady technicznej, ze jak zawiesi sie telefon z wbudowana baterią to trzeba włacznik wcisnąć na 8 sek. jest do bani , wciskaj sobie i 8min. i tak to nie działa
Napisano 16 wrzesień 2011 - 21:07
lipa strasza biby 16 gb a wgra sie kilka aplikacji i tel muli tyle pieniedzy dałem moz eto od softu anna hackowanego ale wgrywam na nowo jest dobrze a po dwuch dniach spowrotem ,konfigurowanie z netem tez slabe non stop sie łaczy jak nie przez wi fi to intenet gsm itd i ustawialem juz wszystkoco mozliwe al jak za kazym razem trzeba przelanczasz kiedy nie ma mnie w domu bo wi fi w domu ustawione zawsze wi fi po zadomem juz trzeba ustawic co innego lipa straszna miałem n96 i lepiej chodziła
Napisano 30 listopad 2011 - 12:10
Gdy bym przeczytał te komentarze przed zakupem to na prawdę był bym w wielkim dylemacie. Na całe szczęście nie przeczytałem, a to forum odkryłem dopiero po zakupie. Ja w przeciwieństwie do moich przedmówców jestem bardzo zadowolony.
W telefonie mogła by trzymać trochę dłużej bateria, no ale cóż nie można mieć wszystkiego
u mnie (telefon posiadam od lipca) nie wystąpił jeszcze żaden problem, a wykorzystuje to urządzenie chyba do granic możliwości (zainstalowana cała masa aplikacji, pełno wigetów) w życiu nie byłem tak zadowolony z telefonu, a już nie jeden mi się przez ręce przewiną, raz "uwaliłem" oprogramowanie ale można powiedzieć że na własne życzenie, przez grzebanie tam gdzie nie powinienem, oczywiście hard format załatwił sprawę. Tym bardziej dziwią mnie te wszystkie negatywne wypowiedzi i problemy innych użytkowników. No cóż czyżby jakaś pechowa seria?????
Napisano 02 grudzień 2011 - 11:37
@Timon: 90% komentarzy pisza osoby, ktore nie mialy w rekach telefonu a naczytaly sie w necie pseudorecenzji a internet zniesie wszystko jak papier Ja przed zakupem tez czytalem ale z gory wiedzialem czego szukam: Nokia+ symbian+ klawiatura sprzetowa bez zbednych wodotryskow. Uzywam tel. glownie do dzwonienia+net, maile csasem nawigacja wiec nawet brak AF w aparacie mnie nie rusza a widze, ze dla wiekszosci jest to jakis problem Byc moze E7 robi lekko rozmazane foty dokumentow ale przy innych fotach fix fokus moze byc zaleta
E7 dla mnie jest idealnym telefonem i nie jaram sie prockiem 2 czy 4 rdzeniowym taktowanym 5 GHzami, ktorego nie potrzebuje czy tez raczej nie wykorzystam podczas dzwonienia czy tez meilowania Ponadto majac takiego potwora musialbym min. 2x dziennie ladowac bateryjke
Odnosnie baterii: u mnie na poczatku trzymala 1 dzien ale glownie dlatego, ze czesto bawilem sie i grzebalem w opcjach Kiedy dasz sobie z tym siana+ustawisz tryb sieci na 2G, wyl. skanowanie wifi+podswietlenie ekranu na 20-30% (w zupelnosci wystarcza nawet w pelnym oswietleniu) starcza srednio na 2 a nawet 4 dni.
Zainstaluj ze sklepu nokia battery monitor, ktory swietnie w statystykach pokazuje na co ile% zuzywasz baterie i wtedy bedziesz widzial co i jak
E7 dla mnie jest idealnym telefonem i nie jaram sie prockiem 2 czy 4 rdzeniowym taktowanym 5 GHzami, ktorego nie potrzebuje czy tez raczej nie wykorzystam podczas dzwonienia czy tez meilowania Ponadto majac takiego potwora musialbym min. 2x dziennie ladowac bateryjke
Odnosnie baterii: u mnie na poczatku trzymala 1 dzien ale glownie dlatego, ze czesto bawilem sie i grzebalem w opcjach Kiedy dasz sobie z tym siana+ustawisz tryb sieci na 2G, wyl. skanowanie wifi+podswietlenie ekranu na 20-30% (w zupelnosci wystarcza nawet w pelnym oswietleniu) starcza srednio na 2 a nawet 4 dni.
Zainstaluj ze sklepu nokia battery monitor, ktory swietnie w statystykach pokazuje na co ile% zuzywasz baterie i wtedy bedziesz widzial co i jak
Napisano 24 grudzień 2011 - 10:51
No nareszcie ktoś sensownie piszący:) Procek dwu czy cztero rdzeniowy jest potrzebny fakt, ale w andku i tego typu systemach które pożerają mase mocy obliczeniowej, a i tak jakoś efekt mizerny. Pracuje w serwisie i wiem o czym pisze choć pewnie wyznawcy "zielonego robocika" ostro się wpienią czytając tego posta. Ale właśnie w telefonie najważniejsze jest dopasowanie i zgranie systemu z resztą jeśli tego nie ma to choć by tam i osiem rdzeni było i tak będzie się to mulić. A w E7 wszystko śmiga extra i myślę że nie jeden użytkownik w tym telefonie znajdzie właśnie to czego szuka.
Co do Nokia Battery monitor to testowałem go ale znacznie bardziej przypadł mi do gustu Energy pro. którego też Ci polecam. masz przedstawione wszystkie parametry w czasie żeczywistym na wykresie.
Co do Nokia Battery monitor to testowałem go ale znacznie bardziej przypadł mi do gustu Energy pro. którego też Ci polecam. masz przedstawione wszystkie parametry w czasie żeczywistym na wykresie.
Napisano 06 marzec 2012 - 17:43
Do Timona i Makgajwera musze sie z wami w 100% zgodzic,posiadam ten tel od paru miesiecy i naprawde nie narzekam,jesli system jest dobrze zoptymalizowany to nie potrzeba nie wiadomo ile rdzeni itd zeby dobrze chodzil,mialem ostatnio androida jednogigowego to tylko baterie zarl jak cholera to jeszcze sie zawieszal,zacinal,mulil i ciagle tylko sie wkurzalem bo to bo tamto,a odkad sie przesiadlem na e7 to wszystko dziala super,nie wiesza sie nie tnie nie muli,elegancko wykonana,wyswietlacz jasniutki,a wykorzystuje ja i do dzwonienia i maili i internetu,ogladam filmy na youtube,zainstalowalem kilka fajnych aplikacji i jest super,a jak ktos nie trzymal tego tel nawet w rekach a nie podoba mu sie bo nie jest napisane android i 4 rdzenie itd to niech sie lepiej wcale nie wypowiada bo nie ma racji,a naprawde mialem duzo tel i chyba nigdy tylko na nokie nie narzekalem a odkad mam e7 to jestem super zadowolony,bateria trzyma napewno dluzej jak na androidach a i system chodzi elegancko,zaktualizowalem do belle i jest super,wizualnie podchodzi troche pod andka ale z cala pewnoscia o wiele lepszy system,a jak ktos sie jara w andku bo ma tysiace aplikacji a i tak ich wszystkich nigdy nie wykorzysta a wiekszosc to same smieciowe pierdoly do niczego nie potrzebne to zycze mu powodzenia,ja ze swojej nokii e7 jestem super zadowolony i jesli bedzie jej natepna wersja to napewno sobie zapodam,a opinie o nokii i symbianie ze sa takie czy owakie mam gdzies bo swoje zdanie sobie wyrobilem z praktykowania na roznych systemach i modelach i nokie wedlug mnie sa super,pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych