Czemu (NIE) Samsung
Started by Gordon, 12 mar 2011 19:58
5 replies to this topic
Napisano 12 marzec 2011 - 19:58
Chciałem poruszyć temat konkurencyjnej marki,a mianowicie Samsunga. Wszyscy się zachwycają,że robią teraz lepsze telefony niż kilka lat wcześniej,ale tak na prawdę w czym one są lepsze? Tym,że mają Androida? HTC też ma Androida, Motorola też... Samsung uważany jest za dobrą markę tylko ze względu na cenę. Użyte materiały wołają o pomstę do nieba,a i same telefony nie są jakimś cudem techniki. Krótko mówiąc jedynym plusem samsunga w moim odczuciu jest cena. A jak Wy uważacie? Warto zaprzątać sobie nimi głowię? Jak trafne jest przekręcanie nazwy przez niektóre osoby,które Samsunga nazywają Szajsungiem?
Napisano 12 marzec 2011 - 20:33
Hmm... z jednej strony masz trochę racji,ale w tej cenie co np Galaxy I5700 nie znajdziesz,żadnego telefonu o podobnych parametrach. Niektórzy mają chęć przetestować telefon z Androidem ale nie chcą ładować kasy w jakiegoś mega drogiego HTC. Wtedy właśnie z pomocą przychodzi samsung ze swoimi telefonami za ok 500-600zł. Jeśli komuś się spodoba to zawsze może sprzedać Galaxy i kupić sobie coś lepszego,już za grubszą kasę.
Napisano 13 marzec 2011 - 11:00
Samsung, no właśnie, "niby jest, niby go nie ma". To prawda, że zaczął robić lepsze telefony niż parę lat temu, ale nie od Nokii tylko od swoich poprzedników. Niestety, do 'dobrych' telefonów trochę im brakuje.
Napisano 13 marzec 2011 - 12:06
Roberto - patrząc na to w sposób,że robi lepsze telefony niż kiedyś,to faktycznie muszę Ci przyznać rację. Jednak do wielu marek,tak jak mówisz,sporo mu jeszcze brakuje. Przede wszystkim powinni się skupić na poprawieniu jakości swoich telefonów - powinni używać lepszych materiałów bo ten plastik który teraz używają do budowy telefonów nie jest najlepszym rozwiązaniem
Napisano 21 marzec 2011 - 14:52
Ale np. tanie modele samsunga są dobrym wyborem,jak ktoś chce zacząć przygodę z Androidem - Galaxy są mimo wszystko lepsze jeśli chodzi o parametry od Xperii X6 czy Wildfire od HTC. Jak jednak chcemy już coś porządnego,to raczej trzeba rozglądać się w innych markach.
Napisano 31 marzec 2011 - 20:30
Miałem jakiś czas temu Samsunga Monte. Moim zdaniem nie był to zły telefon. W jakości plastiku nie doświadczyłem jakiś uchybień, może dlatego, że miałem go tylko przez miesiąc. Funkcje telefonu OK. Brakowało mi autofocusa w aparacie oraz darmowej Samsungowskiej aplikacji do obsługi GPS. W Nokii Ovi Mapy rządzą. Tak czy siak nie należy eliminować całkowicie Samsunga. Jednakże Nokia to Nokia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych