Skocz do zawartości

Nokia C3 - komunikatory nie lacza po wifi

• Nie możesz odpowiedzieć
No replies to this topic

#1 mesmeryczna

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 Postów

Napisano 06 grudzień 2011 - 20:42

Witajcie :)

Mam problem z komunikatorami. Otoz, wszystkie jakie przetestowalam, wszystkie 3 ;) lacza mi sie przez E (edge czy jak sie to zwie), a nie po WiFi. Przetestowalam Palringo, Inspiro i wczoraj Nimbuzz. Za kazdym razem gdy uruchamiam te programy to dostaje zapytanie czy zezwolic tej aplikacji na odbieranie i wysylanie danych. Oczywiscie klikam na nie, bo jesli klikne na tak, to odpala mi E. A zaznaczam, ze jestem polaczana z internetem po Wifi. Przegladarka chodzi mi po wifi, moge bez problemu korzystac z internetu, przegladac strony www. Natomiast programy zamiast korzystac z netu po Wifi, chca skorzystac z E.
Klikalam na TAk, przy dostepne aplikacji do odbierania i wysylania danych to skonczylo sie na tym, ze mialam polaczenie wifi w telefonie i jednoczesnie literke E. A nie o to mi chodzi, bo polaczenie przez E juz mi zezarlo troche kasy, a w koncu chce bezplatnie skorzystac z tych komunikatorow.

Aha, najpierw sie lacze z siecia np w domu, przez wifi, a potem odpalam przegladarke Opere mini. I kiedy wchodze na jakas strone to mnie pyta z jakiego polaczenia chce korzystac, to wybieram wifi. Potem juz nie pyta, pieknie chodzi po wifi. Natomiast te aplikacje jakby slepe byly, pytaja tylko o zezwolenie do E.

Czy cos powinnam poprawic w konfiguracji telefonu?
I jestem w Plusie, abonament.

Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych