Od sierpnia do dziś (01.12.2011r) BEZ MOJEJ ZGODY aktywowana została usługa "nowa nawigacja orange". NIGDY nie życzyłem sobie by ta usługa była aktywowana na moim telefonie. NIGDY nie wysyłałem sms'a potwierdzającego chęć aktywacji. Dzwoniąc na BOK orange dowiedziałem się, że wysłałem rzekomego sms'a 21.08.2011r co jest fizycznie nie możliwe bo w tym czasie telefonem dysponowała moja mama, która NIE POTRAFI wysyłać smsów !! CO więcej, w historii wysłanych wiadomości, nie ma żadnej wiadomości która potwierdzałaby ten fakt, a żadne smsy nie były kasowane ze skrzynki nadawczej.
By tego było mało, trafiłem na informację w internecie, gdzie orange chwali się, że usługa ta jest BEZPŁATNA dla klientów którzy mają abonament na firmę (optymalny) na okres 12mcy. Tak się składa, że jestem posiadaczem właśnie tego abonamentu. Pani w BOK powiedziała jednak, że usługa ta jest bezpłatna, tylko w chwili podpisywania umowy, gdy abonent wyrazi na to chęć. Po podpisaniu umowy i aktywowaniu usługi, kosztuje normalnie 20 zł netto z groszami.
Znalazłem taki artykuł na ten temat http://komorkomania....nawet-przez-rok
widzi ktoś tu informacje o tym, że jest płatny dla abonentów po, a nie przed podpisaniem umowy ? Oczywiście nie musi być tej inf. w artykule (de facto wyglądającym na sponsorowany), ale na oficjalnej stronie orange i w opisie oferty również jej brak. Dziwne ?
Złożyłem reklamację na te bezprawne działania. Zobaczymy jak rozwinie się sprawa. Proszę o komentarze jeśli ktoś miał podobny problem z tą firmą i bez prawnie włączanymi usługami.
OSZUSTWO orange- nowa nawigacja orange aktywowana bez zgody
Started by silesia-it, 01 gru 2011 22:19
orange nowa nawigacja
No replies to this topic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych