Jaka przeglądarka jest najlepsza i najszybsza?
W necie znalazłem krótki test wczytywania tej samej strony:
Skyfire 1.5 – 29 sekund przy pierwszym ładowaniu. 18 sekund przy kolejnym wczytaniu witryny;
Opera Mobile 10 beta – odpowiednio 28 oraz 27 sekund;
Opera Mini 5 beta - 4 sekundy;
Digia @Web 2.0.2 – 9 sekund;
Przeglądarka systemowa – 6 sekund.
Najlepsza przeglądarka pod Symbiana
Started by Bolo, 08 mar 2011 14:20
5 replies to this topic
Napisano 08 marzec 2011 - 14:20
Napisano 11 marzec 2011 - 18:20
Co prawda nie miałem możliwości(albo raczej chęci) testowania wszystkich tych przeglądarek,ale jestem bardzo zadowolony z Opery Mini 5. Czas wczytywania,co widać po zamieszczonym wyżej teście chociażby, jest zadowalający,a sama przeglądarka jest wygodna w użytkowaniu. Czy jest sens zmieniać w takim razie na inną? Nie sądzę...
Napisano 12 marzec 2011 - 00:06
Na jakim telefonie był przeprowadzany ten test? To dość istotne,bo np. na takiej Nokii N70,na pewno nie będzie to działało tak szybko. Z resztą też,zależy jaką stronę wczytujemy. Posiadasz może jakieś dokładniejsze dane na temat tego testu??
Napisano 13 marzec 2011 - 11:08
Dokładnie, czas ładowania Google na NK nie jest taki sam. To samo z telefonem. Jednam myślę, że Opera Mini świetnie się spisuje na wiekszości telefonów
Napisano 20 marzec 2011 - 10:37
Również polecam Operę
Zarówno na komputerze jak i telefonie daje radę i spełnia moje 'wymagania'
Napisano 27 marzec 2011 - 21:51
Pod Symbiana tylko i wyłącznie Opera. Jest niezwykle szybka i stabilna, a przede wszystkim darmowa oraz zajmuje niewiele, dlatego też można ją pobrać w dowolnej chwili. Używam jej już od wielu lat.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych