Skocz do zawartości

Jaka nawigacja do samochodu?

• Nie możesz odpowiedzieć
6 replies to this topic

#1 Bolo

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 Postów

Napisano 08 marzec 2011 - 14:15

Dopiero zaczynam wtajemniczać się w nawigację. Jak myślicie, standardowa w telefonie wystarczy czy jakieś urządzenia są dużo lepsze i czuć różnice?

#2 Mastero102

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 Postów

Napisano 17 marzec 2011 - 21:53

Nie miałem okazji testować nawigacji w najnowszych telefonach, więc nie powiem Ci jak to wygląda na chwilę obecną, lecz jeszcze trochę czasu temu nawigacje w telefonach nie sprawdzały się najlepiej ;) Lecz myślę, że do tego czasu nie doszli do tego co oferują typowe nawigacje ;)

#3 Gordon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 Postów

Napisano 17 marzec 2011 - 22:37

Niby telefony doganiają standardowe GPSy ale to jednak ciągle nie to samo. Warto mieć jednak oddzielną nawigację, jeśli stać Cię na posiadanie równolegle dobrego telefonu i nawigacji. Na najnowszych modelach co prawda także nie miałem okazji sprawdzić działania nawigacji,ale na tych na których bawiłem się nią to czegoś ciągle brakowało(np za często gubiło sygnał).

#4 Adaśko

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 Postów

Napisano 19 marzec 2011 - 21:06

Warto zainwestować w coś oddzielnego jeśli chcesz mieć dobrą nawigację. Jeśli masz trochę pieniędzy na ten cel to polecam Garmina - świetny chociaż trochę drogi(ale w cenie masz aktualizację mapy).

#5 Mastero102

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 Postów

Napisano 20 marzec 2011 - 17:21

Wcale nie trzeba dużo pięniędzy wkładać. Kiedyś mój tata kupił w Biedronce (tak w tym markecie ;)) nawigację Navia za 200 zł. Mówiłem, że ja z nim nie jeżdzę bo nas wyprowadzi w pole, i co? Na wakacje pół PL prowadziła nas bez błędu co mnie bardzo, bardzo zdziwiło. Niestety nie powiem Ci to to za nawigacja dokładnie, lecz na prawdę trafił na okazję ;)

#6 Gordon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 Postów

Napisano 20 marzec 2011 - 21:04

Niby tak z tym,że to też trzeba mieć szczęście. Niektóre takie gadżety w marketach są po prostu po rebrandingu i na prawdę są dobrej jakości. Dla przykładu podam,że teraz w Lidlu są kaski rowerowe(jeżdżę na rowerze sporo i orientuję się w temacie) za 50zł które są tak na prawdę tym samym co kaski marki Cratoni,z tym,że z naklejkami tej firmy ten kask kosztuje już 180zł :) Mimo wszystko jestem zwolennikiem sprawdzonych marek.

#7 Zbyszek987

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 Postów

Napisano 28 sierpień 2011 - 19:27

Chyba będę jedynym który przedłoży GPS w telefonie nad taki, sam w sobie. Korzystam z nawigacji w N95 od ponad 2-ch lat i nie dam złego słowa powiedzieć. Co kto lubi. Ja jestem minimalista - jak najmniej klamotów na przedniej szybie. w domu leży Mio i Garmin.
Pozdrawiam i daję od rozwagę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych