Skocz do zawartości

e7 problemy wi fi non stop sie łaczy jak jestem w domu

7 replies to this topic

#1 sebadelta

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 03 wrzesień 2011 - 20:15

witam kupiłem e7 i jest strasznie ciezko zkonfigurować net w domu mam siec bezprzewodowa chciał bym wybierać z jaką siecia ma sie łączyc tel jak wczesniej miałem w n96 tzn jak jestem w domu to wi fi jak gdzie indziej to internet orange niby mam tak ale wyłacze w domu wi fi w tel a on sam sie laczy spowrotem a nic nie uruchamiam ma ktos opis jak skonfigurować internet? a jak wi fi zrobie dobrze to znów dane pakietowe sie łączą straszna kicha w tych telefonach a mam soft symbian anna

#2 Timon

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 Postów

Napisano 08 wrzesień 2011 - 11:00

Witam. Telefon automatycznie połączy się z każdą znaną siecią przez którą już był połaczony (czyli jeśli dany punkt dostępowy znajdzie się w punktach docelowych) automatycznie połaczy się będąc w jego zasięgu. Ale jeśli mamy widgety w trybie offline i nie przeglądamy internetu pobór mocy nie jest zauważalnie większy

#3 sebadelta

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 08 wrzesień 2011 - 11:15

no wlasnie ale mam taki problem ze mam neta wi fi ale moge korzystać z niego albo na tel albo w laptopie i jak chce w laptopie to tel mi zakłuca bo pierwszy sie łączy bez mojej wiedzy i laptop nie moze sie połączyć

#4 Timon

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 Postów

Napisano 12 wrzesień 2011 - 13:34

no to jedyne rozwiązanie widzę takie że jak nie chcesz się łączyć z tym punktem to usuń go z sieci docelowych
ewentualnie jeszcze jeno mi wpadło do głowy. W łączności/ustawienia jest pozycja przłącz na WLAN spróbuj przełaczyć na "ręczne" nie mogę tego chwilowo sprawdzić, jak będę miał okazje gdzieś to dam znać czy połączy się automatycznie mimo to czy się udało. Pozdrawiam

Ok już udało mi się sprawdzić i faktycznie nie łączy się po zmienieniu tej opcji, pod warunkiem że widżety bedą w trybie Offline :)

#5 olcia.k

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 Postów

Napisano 30 listopad 2011 - 10:39

Witam, ja mam odwrotny problem niż kolega. Na samym początku połączyłam telefon z domową siecią wi-fi o wszystko działało idealnie. Ale teraz pojawił się problem, że w widżecie "Kreator WLAN" pokazuje non stop odświeżanie i że znaleziono moją sieć domową, ale się z nią sam nie łączy. Muszę połączyć ręcznie. Dodam, że w ustawieniach mam wybrane łączenie automatyczne. Poza tym usunęłam ten punkt dostępu i dodałam ponownie, ale nie pomogło. Bardzo proszę o pomoc.

#6 sebadelta

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów

Napisano 30 listopad 2011 - 11:08

ja tez tak mam ze pokazuje ze znalazlo moją siec ale i tak musze kliknac połącz to tak chyba powinno być jak chce to wchodze w internet w przegladarke i sie uruchamia sama bez łaczenia

#7 Timon

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 Postów

Napisano 30 listopad 2011 - 11:11

olcia.k a mogła byś sprawdzić ustawienia/łączność/ustawienia/sieci docelowe/internet/..... i tu sprawdz czy masz nazwę swojego routera. Jeśli go tam nie ma należy go dodać z całą pewnością znajdziesz go w "bez kategorii"
Aby dodać należy kliknąć i przytrzymać z menu kontekstowego wybrać przenieś/skopiuj do internetowych sieci docelowych:)
Daj znać czy pomogło

#8 olcia.k

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 Postów

Napisano 30 listopad 2011 - 11:27

Mam tutaj nazwę swojego routera z priorytetem: 1. Czyli nadal nie wiadomo co jest grane...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych